de site wordt herwerkt

Perinatale Coaching

Verbinding met de natuur

 
Als vroedvrouw zie ik mijzelf als een ‘draagwieg’. Een draagwieg heeft als doel om ouders en kind te beschermen, maar toch staat ze symbool voor zoveel meer. Verleden, heden en toekomst zitten erin vervat. Mijn leven is sterk verbonden met de natuur en ik nodig toekomstige moeders of moeder en baby uit om daar deel van uit te maken. Samen met jou zoek ik naar de schoonheid van elke dag, wanneer we samen van de natuur genieten en dankbaar zijn voor de zegeningen van het leven.
 

De perfecte moeder bestaat niet

 
Voel je je in je zwangerschap ongerust en onrustig? Als we je zorgen tijdig aanpakken, verhoogt dat de kans op een rustige, normale bevalling.
Ook kersverse moeder zitten niet noodzakelijk op een roze wolk. Zowat 20% van de vrouwen die hun leven moeten aanpassen aan een nieuw gezin, vinden niet onmiddellijk het juiste evenwicht. Vaak voelen deze moeders zich eenzaam en schuldig en beseffen ze niet dat ze niet de enige zijn die dit meemaken. 
Ook een zware bevalling kan sporen nalaten en zelfs post-traumatische stress veroorzaken.
 

Praat erover

 
Spijtig genoeg praten we nog altijd te weinig over deze problemen. Nochtans is praten met een vroedvrouw en loskomen van je zwarte gedachten van essentieel belang: voor je kind, je relatie én jezelf als vrouw en moeder. Samen met jou en je nieuwe gezin wil ik dat taboe doorbreken en een zeer praktische aanpak voorstellen. Die begint met een intakegesprek in mijn consultruimte in Kortenberg. Vervolgens bepalen we samen wat voor jou de beste therapie is: individuele gesprekken of paardencoaching.