de site wordt herwerkt

Menopauze

Hormonen op hol

 
Het leven van een vrouw stopt niet met haar vruchtbaarheid. Wel breekt er een nieuwe fase aan: de menopauze of wijsheidsfase. ‘Menopauze’ betekent niet dat je ziek wordt. Integendeel. Maar hormonen zijn krachtige stoffen die onmiddellijk reageren bij lichamelijke en emotionele prikkels en je hele ‘zijn’ beïnvloeden. Tijdens de menopauze wordt onze hormoonhuishouding overhoopgegooid en dat voel je. 
 

Wijsheidsfase

 
Je vrouwelijke bewustzijn laten openbloeien, spreken over je ware identiteit en het herwinnen van je vrouwelijkheid: dat zijn waardevolle rituelen.
Ik wil het stille, wijze en intuïtieve deel in ons wakker maken: de stem van ons eigen lichaam die we als vrouw, gedwongen door het beeld dat de maatschappij vandaag van vrouwen heeft, genegeerd hebben. Ons vrouwenlichaam is onze bondgenoot, geen vijand. Daarom wil ik je moed geven om naar je innerlijke stem te luisteren en erop te vertrouwen.
 

Een holistische aanpak

 
In mijn praktijk als vroedvrouw combineer ik medische zorg met advies over voeding en levensstijl en bespreken we hoe het voelt om vandaag in onze maatschappij een vrouw te zijn. Ik wil niet alleen je symptomen behandelen, maar helpen om het leven dat tot je gezondheidsproblemen heeft geleid, aan te pakken en te veranderen, zodat je aan je genezingsproces kunt beginnen en kunt werken aan een gezonde levensstijl. Dat kan via individuele gesprekstherapie, paardencoaching of deelname aan een groepsworkshop met gelijkgestemden. Dat bepalen we samen in een intakegesprek.