de site wordt herwerkt

Wie is vroedvrouw / Coach Kristien Gielens?

Elke mens heeft het recht om geluk te vinden, om te leven in plaats van geleefd te worden.

 

Mijn werk als vroedvrouw

 
Ooit startte ik mijn carrière als bachelor in economisch management. Maar al snel voelde ik dat dat niet mijn ding was en ging ik voor vroedvrouw studeren. Mijn leven en werk gingen er helemaal anders uitzien. Ik werkte eerst in een ziekenhuissetting, later als zelfstandige vroedvrouw en lesgever aan een hogeschool in de vroedvrouwenopleiding. Vandaag concentreer ik mij in mijn werk als vroedvrouw op de problematieken die rond een zwangerschap kunnen ontstaan: pre- en postnatale depressie, fertiliteitsproblemen, onvervulde kinderwens.
 

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 
Als vroedvrouw specialiseer ik mij in het begeleiden van moeder en kind.  Je kan bij mij terecht voor hulp bij je zoektocht naar antwoorden op fundamentele vragen over de relatie tussen moeder en kind. Mijn paarden en veulens zijn mijn tools om het leven van een kudde in de volle natuur, in beeld te brengen. Dat beeld koppel ik terug naar je gezin en je relaties en de diepgaande effecten die ze kunnen hebben op ons dagelijkse leven.

Ook kinderen en volwassenen die kampen met bepaalde problemen zoals angsten, concentratieproblemen, depressie en burn-out, kunnen bij mij terecht om de zin en de essentie van vertrouwen terug te vinden.
 

Dat alles onder begeleiding van mij en mijn paarden Mivano, Laura en Nathaniel 

Equitherapie - mijn team: paardenkracht

 
Paarden zijn als een rode draad door mijn leven al van kindsbeen af.

Mijn droom werd realiteit toen ik  naar Californië trok om een opleiding te volgen in horsemanship en equitherapie bij de Amerikaanse paardentrainer Monty Roberts. Werken met paarden en het leren interpreteren van hun nonverbale communicatie hebben mijn bewustzijn wakker gemaakt.

Het leren geweldloos hanteren van leiderschap en contact maken met je innerlijke kracht, waren voor mij een schitterende openbaring.
Personal Coach Mivano


Mivano is een warmhartige ruin van 8 jaar. Belgisch Warmbloed, opgevoed en zadelgemak gemaakt door mij met de beste technieken zoals geweldloosheid en intrinsieke motivatie. Mijn kennis van het horsemenship dat ik verworven heb bij Monty Roberts in Californië VS.
 
Mivano heeft een ongelooflijk mededogen, screent je omgeving continu naar veiligheid en geborgenheid en zal dat tevens ten volle toepassen naar jou toe. Hij is een echte knuffelbeer van meer dan 500kg die een knuffeldeeltje aan jouw kan van meegeven als je terug naar huis keert.

 


Personal Coach Laura


Laura is een volwaardige Friese merrie van 16 jaar. Zij is een rots in de branding, alfa merrie en ongelooflijk consequent voor elk lid van de kudde. Zij gaat altijd recht op haar doel af, wat noodzakelijk is voor het welzijn van de kudde, maar doet dat met zo een rust en zelfzekerheid dat je zonder tegenstribbelen haar leiderschap zal aanvaarden.

Laura is een prachtige moeder, die op dit ogenblik een veulen opvoedt en koestert. Vraag haar naar duidelijkheid en rust in je hart, zij zal het jouw onvoorwaardelijk geven. 


Personal Coach Nathaniel van het Hambosch


Nathaniel is een volwaardige Friese hengst, zoon van Laura en Adel, die is geboren op 5 juni 2020 op de weide in de volle natuur van het Eden-Equine. Als vroedvrouw heb ik dat mogen beleven en koester de gevoelens van de kracht van de natuur. 

Nathaniel is een hele pittige speelvogel, zo nieuwschierig naar alles wat nieuw is. Hij komt rechtstreeks naar je toe vol enthousiasme. Hij wordt getraind volgens dezelfde methoden als Mivano en zal natuurlijk nog moeten evolueren naar zijn volwassenheid. Toch is het heel interessant om de interacties met de andere leden van de kudde te beleven. Het geeft je inzichten over het bepalen van grenzen, leiderschap en de verbinding tussen moeder en kind.